Om Chicolatl

Chicolatl

- din leverandør af verdens bedste chokolade

Chicolatl handler om og med chokolade. Ikke en hvilken som helst chokolade, men verdens bedste - intet mindre!


Ideen om Chicolatl er opstået ud fra et ønske om, at det skulle være lettere at få fat i virkelig god chokolade. Der er sket meget i chokolade-landskabet i Danmark de sidste par årtier, men det er stadig urimeligt svært at finde og købe den allerbedste chokolade. Eller rettere, det var urimeligt svært, indtil Chicolatl så dagens lys.


Gå på opdagelse i webshoppen og udvid din chokolade-horisont! Selv garvede chokoholikere vil kunne finde chokolade-oplevelser, de ikke kendte eksistensen af - !


Følg med i nyhederne via Facebook-siden! Det er her aktuelle tilbud, produktnyheder og andet godt offentliggøres.


Om Chicolatl

Chicolatl ejes og drives af en enkelt person, Knud Henrik Strømming.


Jeg har altid godt kunnet lide chokolade, mørk chokolade.


Omkring 2012 begyndte det at irritere mig, at det var svært at få fat i de allerbedste chokolader, dem der vandt i de internationale konkurrencer. Og det irriterede mig, at der i det danske chokolade-landskab næsten udelukkende var fokus på fyldte chokolader, meget lidt på selve chokoladen. Der var masser af arrangementer, hvor man kunne få lov at lave flødeboller, og der var masser af nyheder om, at nu havde den og den chocolatier fundet på noget helt fantastisk nyt fyld, som der derefter var hældt noget chokolade over. Hvis man spurgte disse, i Danmark verdensberømte, chocolatierer, hvilken chokolade de brugte, så var det altid en færdigkøbt chokolade, og ofte vidste de dårligt, hvorfra chokoladen kom, af hvilke kakaobønner den var fremstillet eller i det hele taget hvordan den var blevet til.


Det måtte kunne gøres bedre. Langsomt opstod ideen om selv at oprette og drive en webshop, hvor man kunne få verdens bedste chokolade. Og således opstod Chicolatl.


Hvorfor jeg har valgt dette umulige navn???


Se, det er en hel historie i sig selv, så den må du læse om nedenfor.

Navnet Chicolatl

Kakaotræet stammer fra Sydamerika, formentligt fra et område omkring den allervestlige ende af Amazon-bækkenet, op mod Andesbjergenes østside. Herfra har dyrkning og brug af kakao bredt sig til en større del af Syd- og Mellemamerika. Chokolade, som en opskummet, varm, bitter drik, blev formentligt opfundet af mayaerne i den sydligste del af Mexico.

 

I den akademiske verden er der en del uenighed om oprindelsen til ordet 'chokolade'. Der synes at være en udbredt enighed om, at ordets oprindelse skal søges i det indianske sprog Nahuatl, aztekernes sprog.

 

Nogle sprogforskere mener, at ordet 'chokolade' kommer af 'chocolātl', en videreudvikling af 'xocolātl', som skulle være en sammenstilling af 'xococ' (sur eller bitter) og 'ātl' (vand eller drik). Andre mener, at oprindelsen til første led skal være 'chokol' (varm).

 

Nyere sprogforsksning har hertil indvendt, at det ville være en unaturlig sproglig udvikling. Disse sprogforskere mener, at oprindelsen snarere skal søges i 'chicol' (pisket) og 'ātl', hvor første led kommer af 'chicoli', som er betegnelsen for den særlige pisker, man brugte til at piske eller skumme chokoladedrikken med. Andre indvender her, at der ikke er belæg for, at mayaerne piskede chokoladedrikken op ved hjælp af en chokoladepind/et piskeris, men derimod gentagne gange hældte drikken fra én skål til en anden og derved fik drikken til at skumme.

 

Det vil føre for vidt at gå yderligere i detaljer med etymologien her.


Da dette website og denne webshop netop forsøger at komme ind til chokoladens inderste væsen, var det naturligt, at også navnet skulle referere til kernen, til selve kakaobønnen og dens oprindelse - og, naturligvis, til chokoladens oprindelse.

 

Og således var navnet Chicolatl helt oplagt.

 

Links:

https://www.cambridge.org/core/journals/ancient-mesoamerica/article/cacao-and-chocolate/0EF397F9576469AC73F67B8A083492B4

https://nahuatlstudies.blogspot.dk/2015/01/chicolatl-not-xocolatl.html

https://en.wikipedia.org/wiki/ChocolateMission

Chicolatl handler om og med chokolade. Ikke en hvilken som helst chokolade, men verdens bedste - intet mindre!

 

Missionen er således, at:

1. Drive en webshop med udvalgte chokolade-produkter af den ypperste kvalitet.

2. Give mine kunder en god oplevelse, dels gennem gode produkter, dels gennem en ærlig og ordentlig måde at drive forretning på.

3. Give grundig information om produkterne.

4. Skabe et website med mere omfattende og præcis information af mere generel karaktér om kakao og chokolade.


Chicolatl er - indtil videre, i hvert fald - et fritidsprojekt. Chokolade i den kvalitet (og pris), som vi her taler om, er et niche-produkt.

 

Jeg vil ikke udelukke, at Chicolatl med tiden kan udvikle sig til noget større, men det vil altid handle om kvalitet frem for kvantitet.


Produkter

Chicolatl forhandler kun de allerbedste chokoladeprodukter!

 

De fleste produkter er fremstillet af kakaobønner, hvis oprindelse er kendt, i mange tilfælde hele vejen til den enkelte bonde, der har dyrket bønnerne.

 

For langt hovedparten af produkterne er det angivet, fra hvilket land kakaobønnerne stammer. I en række tilfælde vil det oven i købet fremgå, at bønnerne er dyrket i et specifikt område, evt. på én bestemt kakaofarm/plantage. Kun undtagelsesvis vil en chokolade være fremstillet af bønner fra flere forskellige lande.

 

Der er stor forskel på kakaobønner. For de fleste produkter er det angivet så præcist som muligt hvilke sorter kakaobønner, chokoladen er fremstillet af.


Chicolatls leverandører er små eller mindre virksomheder, der sætter en ære i at levere chokolade af den ypperste kvalitet. Chicolatls leverandører fremstiller alle chokolade af kakaobønner, som de selv rister, maler og videreforarbejder til den endelige chokolade, såkaldte "bean-to-bar"-producenter. Fokus ligger på en nøje udvælgelse af kakaosorter og dialog med bønderne for at få den helt rigtige, første forarbejdning af kakaobønnerne ude hos bønderne. Selve chokoladefremstillingen bliver nøje overvåget og styret for at få den ultimative kvalitet. Kvalitet fremfor kvantitet.

 

Langt de fleste chocolatier'er er rigtigt gode til at lave fantastisk fyld, som derefter bliver overtrukket med chokolade eller støbt ind i chokoladeskaller. Men desværre ofres der sjældent lige så stor opmærksomhed på den chokolade, der anvendes, som på fyldet. Det er synd og skam.

 

Hos Chicolatl og Chocolatls leverandører er fokus det stik modsatte. Her er fokus på selve chokoladen. Du finder derfor ingen produkter med klæbrigt, lyserødt fyld - !

Events

Kick-off, team-building, firmafest - få brændstof til hjernen i både fysisk og mental form med en chokoladesmagning.


Chicolatl tilbyder chokoladesmagninger med foredrag om kakaodyrkning, chokoladefremstilling, guide til at smage på chokolade og selvfølgelig smagsprøver i rigelige mængder. En chokoladesmagning kan vare 1-3 timer afhængigt af indhold - jo mere tid, jo mere indhold og flere smagsprøver. Foredrag på dansk eller engelsk.


Kontakt os venligst for at diskutere mulighederne! Start med at skrive til webshop@chicolatl.net eller benyt kontaktformularen under Om Chicolatl.


Leverandører

Chicolatl handler om og med chokolade. Ikke en hvilken som helst chokolade, men verdens bedste - intet mindre!

 

Her finder du en liste over de chokoladeproducenter, der har fundet nåde for Chicolatls kritiske smagsløg - og en forklaring på, hvorfor netop denne producent er blevet udvalgt.


Duffy's Chocolate

Duffy's Chocolate er en engelsk mikroproducent, der kun består af én person, Duffy Sheardown. Duffy var egentlig motorsportsmekaniker, men fik omkring 2010 den skøre idé, at han ville lave verdens bedste chokolade. Efter at have øvet sig i bare 12 måneder sendte han en prøve ind til Academy of Chocolate - og vandt prisen som verdens bedste chokolade 2011! Siden har Duffy gjort en dyd ud af at fortsætte sine eksperimenter for at lave endnu bedre chokolade. Og Duffy vinder stadig priser på stribe...


Besøg Duffy's Chocolate her


Friis-Holm chokolade

Friis-Holm Chokolade er en lille, dansk familievirksomhed, startet af Mikkel Friis-Holm. Mikkel er uddannet kok, men slog sig i 2010 op som chokolademager på Midtsjælland, i Kirke Såby ca. 50 km vest for København. Og vandt meget hurtigt en lang række priser. Mikkel gør en dyd ud af at have en meget tæt kontakt med de bønder i først og fremmest Nicaragua, der producerer kakaobønner til hans chokoladeproduktion. Mikkel har vundet en meget lang række af guld, sølv og bronce-medaljer inden for forskellige kategorier ved internationale konkurrencer og Friis-Holm Chokolade er gennem et større antal år i træk blevet kåret som verdens bedste chokoladeproducent.

Friis-Holm Chokolade har nu etableret sig i en lille delikatesse-erhvervsklynge i Herslev lige ved siden af Herslev Bryghus.

I 2023 overtog Hansen Is, som Friis-Holm Chokolade har haft samarbejde med gennem en årrække, ejerskabet, men chokoladeproduktionen fortsætter på samme kompromisløse niveau.


Besøg Friis-Holm Chokolade her


Vigdis Rosenkilde Sjokolade

Vigdis Rosenkilde Sjokolade er en lille chokoladeproducent Norge, bestående af bare én person, Vigdis Rosenkilde. Vigdis startede som chocolatier og som foredragsholder om chokolade. I 2015 besøgte hun for første gang flere forskellige kakaoplantager i Peru og var straks solgt, solgt til dyrkning af kakao og især fremstilling af chokolade. I starten forsøgt hun at klare alting selv, men måtte konstatere, at det fungerede bedre, hvis hun outsourcede selve fremstillingen af chokolade til en samarbejdspartner. Hun valgte Cacaosuyo i Perus hovedstad Lima, hvor Eduardo Lanfranco og Samir Giha på Vigdis' præcise anvisninger fremstiller fantastisk og meget anderledes chokolade af kakaobønner, som Vigdis selv har udvalgt og indkøbt direkte fra kakaobønderne forskellige steder i Peru.
Vigdis Rosenkilde har gjort en dyd ud af at sætte sig grundigt ind i kakaodyrkningens og chokoladefremstilingens subtile detaljer, hun er certificeret chokoladesmager og har fungeret som dommer ved International Chocolate Awards.

I 2018 lancerede hun sine første, egne produkter, som øjeblikkeligt høstede international anerkendelse.


Besøg Vigdis Rosenkilde Sjokolade her

Besøg Cacaosuyo herFeedback

Chicolatl er bygget på et fundament af ærlighed og tillid. Du skal derfor være særdeles velkommen til at komme med din uforbeholdne mening.

 

Det kan være om din oplevelse af Chicolatl som leverandør, en kommentar til produkterne eller forslag til nye produkter, rettelser eller kommentarer til artiklerne, links til eksterne ressourcer, etc.

 

Jeg tager meget gerne imod forslag til nye produkter, gerne i form af vareprøver eller tom emballage og meget gerne med udførlig information om, hvem der forhandler produkterne.

 

Du kan enten kontakte Chicolatl direkte v.h.a. formularen herunder eller du kan benytte de andre kontaktformer nævnt endnu længere nede. Du kan også benytte Facebook-siden.

 

Hvis en vare ikke fuldt ud lever op til dine forventninger, så lad mig det straks vide direkte, men del gerne din oplevelse af en evt. reklamationsproces. 
 
 
 

Kontakt

Mail:

webshop@chicolatl.net

 

Telefon:

+45 2071 4373

 

Post:

Chicolatl

v/Knud Henrik Strømming

Bjørnsonsvej 53

DK-2500 Valby

Danmark


MobilePay: Box84496

 

Bank: Nordea Bank

Konto: 2141 - 4392 801 214

IBAN: DK5720004392801214

SWIFT: NDEADKKK


CVR-nr.: 36693436

Handelsbetingelser


Bestilling

Varebestilling foregår som hovedregel i webshoppen via Internettet. Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte Chicolatl på email-adressen webshop@chicolatl.net. Alle købsaftaler indgås på dansk. Når du har godkendt ordren, vil du efterfølgende modtage en ordrebekræftelse pr. e-mail. Denne e-mail tjener tillige som kvittering på din bestilling. Ordrebekræftelsen indeholder som hovedregel følgende:

 • Chicolatl's officielle navn og adresse.
 • En kort beskrivelse af de bestilte varer.
 • Priserne for varerne ekskl. moms.
 • Moms.
 • Bestillingsgebyr.
 • Leveringsomkostninger.
 • Vilkår vedrørende betaling og levering.
 • Oplysning om dine muligheder for fortrydelse og hvad du skal foretage dig, se evt. nedenfor.
 • Oplysning om reklamationsret, se evt. nedenfor.


Med mindre der foreligger anden aftale, effektueres ordrer først, når betaling er modtaget.


Betaling

Til betaling benyttes kreditkort (Dankort, Visa-kort, Master Card eller American Express), MobilePay eller bankoverførsel. Ved kreditkortbetaling benytter Chicolatl en betalings-gateway (Stripe), der er godkendt af PBS, hvilket indebærer, at Chicolatl opfylder meget høje krav til sikkerheden, og for at tilvejebringe en maksimal sikkerhed af dine betalingskortoplysninger, gemmer Chicolatl ikke disse oplysninger. Chicolatl beholder udelukkende en kvittering fra betalings-gateway'en, som gør, at Chicolatl kan trække det beløb, som du har accepteret.

Ved betaling via MobilePay eller bankoverførsel er du som kunde ansvarlig for, at de indtastede oplysninger er korrekte. Ordren effektueres først, når det kan konstateres, at betalingen er gennemført.


Levering

Chicolatl leverer gerne varer til hele verden dog ikke USA. Men ved leverancer uden for Europa gælder andre leveringsomkostninger end de satser, som er lagt ind i webshoppen. Dette gælder også Grønland og Færøerne. Kontakt Chicolatl for nærmere oplysninger.

Levering af pakker leveres som udgangspunkt med GLS som pakkedistributør.

Da Chicolatl er et énmandsfirma, kan der gå et par dage, før en ordre kan effektueres. Chicolatls leveringstid er normalt 3-7 dage, men der kan forekomme afvigelser i forhold til den normale leveringstid. Chicolatl kan ikke holdes ansvarlig for 3. parts evt. leveringsproblemer.


Transportskader

Reklamation til Post Nord/Danmark eller alternativ pakkedistributør i anledning af synlig beskadigelse af en pakke, eller ved helt eller delvist tab af indhold af pakken, skal ske straks ved modtagelsen af pakken. Ved ikke synlig beskadigelse skal reklamation ske inden 7 hverdage fra modtagelsen. Reklamationer skal sendes til Post Nord/Danmark eller den pågældende pakkedistributør.


Diskretion & Sikkerhed

Chicolatl opbevarer udelukkende de oplysninger, der er nødvendige for at effektuere din ordre - navn, adresse, email-adresse og telefonnummer. Disse oplysninger skal opbevares i 5 år for at opfylde SKATs krav til regnskaber. Chicolatl foretager udelukkende registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varerne til dig. Oplysningerne videregives under ingen omstændigheder til tredjemand. Der registreres ingen følsomme personoplysninger. Som kunde hos Chicolatl har du ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse udleveres på anmodning.


Nyhedsbreve

Når du køber varer hos Chicolatl, accepterer du samtidigt at modtage Chicolatls nyhedsbrev pr. email. Du kan til enhver tid bede om ikke længere at modtage nyhedsbreve ved at skrive til webshop@chicolatl.net. Nyhedsbreve udsendes lejlighedsvist ca. 1-3 gange om året.


Reklamation & Fortrydelsesret

Reklamation: På alle varer, som du køber hos Chicolatl, har du reklamationsret, såfremt en vare ikke er i orden. På alle fødevarer skal reklamationen ske inden for 48 timer efter modtagelsen af varen. Reklamation kan ikke gøres gældende hvis varens defekt skyldes, at du har behandlet eller opbevaret varen åbenlyst fejlagtigt, at du har forsøgt at modificere eller ændre varen, eller at du har misbrugt varen. Du skal vedlægge en fyldig fejlbeskrivelse af varens defekt og en kopi af købsfakturaen. Varen vil som hovedregel blive ombyttet til en tilsvarende så hurtigt som muligt. Helt ubetydelige skader, som f.eks. at en plade chokolade er knækket ét eller to steder, betragtes ikke som defekter, der berettiger reklamation.


Fortrydelsesret: Der ydes ikke fortrydelsesret på fødevarer, jvnf. undtagelse i lovgivningen om internethandel. På alle andre produkter (ikke fødevarer) vil du som kunde hos Chicolatl have 14 dages fortrydelsesret på dit køb, og kan få pengene tilbage for varerne, hvis du overholder visse betingelser. Her kan du se, hvad du SKAL gøre, hvis du fortryder dit køb.

 • Hvis du fortryder dit køb UMIDDELBART efter købet, og INDEN varerne er afsendt, skal du straks sende Chicolatl en email til webshop@chicolatl.net, hvor du klart angiver, at du har fortrudt dit køb, og hvor du entydigt identificerer din ordre. Endvidere skal du oplyse registreringsnummer og kontonummer på en bankkonto, hvor pengene skal indsættes. Hvis Chicolatl når at modtage din email, inden varerne afsendes, vil Chicolatl annulere købet og refundere pengene, også for fødevarer.
 • Hvis du fortryder dit køb EFTER at varerne er afsendt, men INDEN du har modtaget dem, kan du nægte at modtage dem, hvorefter Post Nord/Danmark eller den alternative pakkedistributør vil sende varerne tilbage. Hvis dit køb omfatter fødevarer, vil du som udgangspunkt ikke kunne få refunderet denne del af købet, da det ikke kan garanteres, at fødevarerne ikke har været udsat for for høje eller for lave temperaturer og/eller f.eks. har været udsat for kraftigt lugtende kemikalier, rengøringsmidler el.l. Om Chicolatl kan og vil refundere en del af beløbet for fødevarerne afhænger af en konkret vurdering.
 • Hvis du fortryder dit køb EFTER at du har modtaget varerne, skal du, inden 14 dage efter at du har modtaget varerne, tilbagesende varerne til Chicolatl sammen med en kopi af købsfaktura og med oplysninger om, hvor pengene skal sættes ind. Det er en betingelse, for at du kan udnytte fortrydelsesretten, at du tilbageleverer varen i samme stand og mængde, som da du modtog varen. Som grundregel gælder det, at varens salgsværdi skal være bibeholdt. DU skal dække omkostningerne for tilbagelevering. Det betyder, at Chicolatl kun vil modtage varer, hvor der ER betalt for leveringen af varerne. Køb af fødevarer kan ikke fortrydes, hvis du allerede har modtaget varerne.